tirsdag 12. april 2011

Lære for livet i elevbedrift.

I går hadde jeg besøk på kontoret av elever fra 9. trinn som nettopp har startet med elevbedriftsperiode. To jenter kom med skriftlig søknad fra bedriften arrangement med spørsmål om det var mulig å leie biblioteket/kantina onsdag. De hadde fått oppdraget å arrangere 11-årsdag:-)
Lederen for en annen bedrift ba om møte for å diskutere om skolen trenger å få produsert profilprodukt, som tidligere år. Vi fikk en fin diskusjon om tovede sitteunderlag som profilerer Vikhammer ungdomsskole, om hvilken markedsføring som vil være hensiktsmessig og hvilken pris sitteunderlagene bør ha.

Disse henvendelsene gir meg energi og lyst til å fortsette som skoleleder! Vi startet med elevbedrift så tidlig som i 2003, og det er blitt et tiltak som har overlevd både innføring av ny læreplan og ny vurderingsforskrift.

Elevbedrift hos oss er organisert etter konsernmodellen: vi har en konsernledelse av elever og hver bedrift i konsernet har sin egen leder, økonomiansvarlig og markedsføringsansvarlig. En av lærerne er veileder for konsernledelsen, og på toppen sitter et styre som består av repr. fra foreldre og næringslivet.

Årets konsernledelse er fire meget dyktige og målbevisste jenter. Jeg gleder meg til å følge produksjon og prosesser framover! Dette er et av de litt for få praktiske tiltak vi har på skolen - vi jobber med å sette igang flere! Ungdom trenger å lære på mange måter.

2 kommentarer:

  1. DEt må da være godt håp for et land med slik ungdom! Og så blir jeg så nysgjerrig igjen: er det noen sammenhenger mellom det disse driftige elevene holder på med innenfor bedriftsutvikling og det som skjer i regi av skolens mer tradisjonelle (hvis det finnes noe slikt?), fagrelaterte virksomhet?

    SvarSlett
  2. Endelig får jeg lagt inn kommentarer igjen :)
    JA, det er godt håp for framtida! Jeg har lagt link til elevbedriftens blogg under steder verdt å besøke. Sjekk der, så ser du at sammenhengen med fagene er at de får praktisere det de lærer om i bøkene!

    SvarSlett