fredag 26. august 2011

Nytt skoleår igang

"Etter to dager kjentes det som om jeg har vært her leenge allerede", sa ei jente i 9. klasse da jeg spurte om hvordan det var å begynne på skolen igjen. Alderen spiller tydligvis ingen rolle, - jeg kjente det også litt sånn etter ferien. "Jeg hadde håpet at læreren lå litt etter med planleggingen, men neida - lekser fra første dag! " sukket hun , - og hadde et lite smil om munnen.
Jeg tør påstå at elever liker forutsigbarhet og struktur, og å bli stilt krav til fra første dag. Det ligger mye god terapi i et vanlig A4 liv, som en uttalte etter sommerens forferdelige hendelser.

Vi er igang, og godt er det! Jeg valgte å gjennomføre minnemarkeringen første skoledag med å gå i alle våre tolv klasser og tenne lys og snakke om toleranse og respekt. Jeg fikk møte alle elevene, og samtidig ønske dem velkommen til nytt skoleår. Det likte jeg.

Etter to dager var også diskusjonen om hvordan vi skulle håndtere det faktum at det er svært mange skatere, med brett som ikke kan stå ute, på skolen. Hva med sikkerhetsutstyr? Hvor skal brettene stå i timene osv. I ordensreglementet står det bare noe om sykling og hjelm. Det står ingenting om skating.
Jeg valgte å ta et møte med guttegjengen som skater. Dette ble både konstruktivt og trivelig! Vi ble enige om både hjelm og grunnregler. De valgte tre talsmenn som jeg skal forholde meg til, og de skulle selv jobbe med holdninger i gruppa.

En god start på et spennende nytt skoleår - med full fokus på grunnleggende holdninger, ferdigheter i lesing og vurdering, - og ikke minst: fysisk aktivitet for alle!

1 kommentar:

  1. Jeg liker den måten du trekker elevene inn i utarbeidelsen av regler på! Du slår så mange "fluer" i samme smekk. Det som forundrer meg, er at ikke flere gjør det langt oftere. Kjell Atle

    SvarSlett