torsdag 24. mars 2011

Midtveisrapport fra Tenerife-:)

Det er sol og god temperatur og stemning i Vikhammer-leiren på Tenerife-:) Mandag ble målet for uka både faglig og sosialt kommunisert, og likeså hvilke beslutningsstrategier vi skal ha i forhold til tiltak som blir foreslått. Vi har gjennomført "overlevelsesøvelse" , bli-bedre-kjent-øvelse og ikke minst; vi har utarbeidet forslag til friminutt-tiltak, tiltak på tvers av trinn og forslag til mer praktisk rettet undervisning.
Øivind har holdt innlegg om elever som sitter seg passive og behovet for mer fysisk aktivitet. Cecilie har delt sine erfaringer og historie om hvorfor hun og formingsseksjonen har endret sin vurderingspraksis.

Og vi har slappet av i sola og spist god mat på diverse restauranter. Dette er en unik mulighet for å bygge gode relasjoner på vår arbeidsplass - og jeg er som rektor svært fornøyd med at det er så positiv og god stemning i gruppa. De er flinke til å "mingle" - og blir kjent med hverandre på en helt annen måte enn bare i jobbsammenheng.

Denne gangen blir vi "forsket på" -og Ingunn forsker har glidd lett inn, og ser ut til å stortrives hun også. Det er flott!

I morgen er vi klare for arbeid med lokale fagplaner i diverse fag - hvor lesing og vurdering skal stå sentralt.

Her er utgangspunktet for programmet på turen:
Du får ingen til å endre praksis
bare
fordi kommunen/skolens ledelse har  laget en ambisiøs plan
(med
mindre du har en ladd pistol)

Skal du lykkes med utvikling
du treffe hjertet til folk
“For å fram du gjenta og gjenta
 hovedbudskapet til du nesten spyr

Og det er lettere å treffe hjertet når sola skinner, og man kan ta en dukkert etter arbeidet!

6 kommentarer:

 1. Dette høres nesten for godt ut til å være sant. For en fantastisk mulighet til å jobbe sammen! Det å komme seg ut av skolen på slike dager er sikkert med på å holde et klart fokus på den tenkinga som skal gjøres. Spennende dager med spennende tema. Ser frem til å høre deg dele erfaringen med resten av gruppa.

  Værkontrast på Sandvollan: sterk vind, 9m/s, fokksnø. Bading foregår innendørs!

  SvarSlett
 2. Høres fantastisk ut, det der er jo en unik mulighet til å få samarbeidet på nye måter. Tror nok at både kolletivet og individet får seg en opptur av den turen der ja. Likte utgangspunktet for programmet på turen (skal vise den til min rektor)!! God tur videre og godt samarbeid!!

  SvarSlett
 3. Du verdens min, for et flott tiltak! En unik mulighet til samarbeid - der alle trives og har det bra med sine kolleger, i et varmt "landskap". Noe annet enn oss som klager over "ny vinter" og bruker energien på det. Jeg har fått halsbetennelse, og skulle mer enn gjerne vært i varmen ;). Håper dere får nyte litt godvær i tillegg til skoleutviklingsarbeid. Ønsker dere lykke til med videre arbeid og kulturbygging!

  Mvh Anna

  SvarSlett
 4. Ja, noen ganger er arbeidslivet et skikkelig slit! Ser ut til at du tar dette med relasjonell ledelse skikkelig på alvor! Sike fellesopplevelser er GULL verdt! Kunne vi få noen ord om hva det er som har gjort dette tiltaket mulig? Og ta gjerne med deg sommeren tilbake til Trøndelag.

  SvarSlett
 5. Skolen din er heldig som har deg som kan legge til rette for dette opplegget.Blir misunnelig, men vil høre oppskrifta for å klare dette kollektivt gode grep.
  Du er modig i det offentlige rom, og slik en god leder for endring!

  SvarSlett
 6. Jeg skjønner at mange lurer på hvordan dette oppholdet lar seg gjennomføre - både økonomisk og arbeidsmessig.
  Jo, - vi har praksisstudenter fra PLU, hele 35 stk kom i uke 5 og skal være hos oss til påske.
  Alle lærere er veiledere, og godtgjøringa som for tiden er kr30000,- pr. student går til skolen for kompetanseheving. Vi har i tillegg oppsparte midler på fond som må brukes for å gjennomføre et så stort opplegg som dette.

  Vi er nå hjemme igjen - til en noe annen værtype-:( - og jeg er ikke i tvil om at det har vært verd pengene. Den aller største effekten får vi nok gjennom alle fellesopplevelsene og relasjoner som skapes!

  SvarSlett